Mooouuhhaaaa vad det är gott med kanelbullar (ja, vaniljbullar också för den delen!)
Bakade en stor sats igår, så förrutom de 8 bullarna som ligger i min och M's magar är typ 90 bullar i frysen - redo för höstbesök!
Mitt recept ser ut som följer:
1 l mjölk
250 g smör
100 g jäst
1 tsk salt
2 ägg
2 kg vetemjöl
4,5 dl socker
1 liten påse mald kardemumma
Smält smöret och häll sakta i mjölken. Ljumma den fingervarm.
Rör ut jästen i lite ljummet vatten.
Rör äggen med socker, salt & kardemumma. Rör ned jästen och slå
sedan i degspadet (smör + mjölk).
Blanda ned allt mjöl och låt assistenten gå på högsta effekt tills du får en fin och jämn bulldeg.
Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
Dela i 4 degar. Kavla ut så tunnt som just du vill och fyll med din
favvofyllning.
Jag brukar köra halva satsen klassisk kanel med socker-smör-kanel
och halva satsen med vaniljfyllning som jag gör som nedan:
250 g smör
1 dl socker
6 msk äkta vaniljsocker
Vispas puffigt
Hur gör du dina bullar? :-)
torsdag 22 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar