Detta bröd har vi nästan alltid i frysen. Lätt att baka och otroligt gott!
•7 dl vetemjöl
•4 dl grahamsmjöl
•2 dl grovt rågmjöl
•1 tsk salt
•1 dl linfrön
•1 dl pumpakärnor
•1/2 dl mandel/valnötter
•1 dl hasselnötter
•1 liter filmjölk
•1 ½ tsk bikarbonat
•2 dl mörk sirap
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Blanda ihop allt torrt i en bunke, nötterna kan grovhackas eller användas hela.
3.Blanda ihop filmjölk med bikarbonat och sirap.
4.Tillsätt mjölblandningen och rör mkt försiktigt till en jämn tjock smet.
5.Smörj 2 1 ½ iters formar väl, fyll på smeten och strö över pumpakärnor eller linfrö.
6.Grädda i nedre delen 1½ timme.
7.Täck med folie om de blir för mörka.
8.Stjälp upp bröden på galler o låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.
söndag 12 augusti 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar