söndag 12 augusti 2012

Filmjölksbröd

Detta bröd har vi nästan alltid i frysen. Lätt att baka och otroligt gott!

•7 dl vetemjöl


•4 dl grahamsmjöl

•2 dl grovt rågmjöl

•1 tsk salt
•1 dl linfrön

•1 dl pumpakärnor

•1/2 dl mandel/valnötter

•1 dl hasselnötter

•1 liter filmjölk

•1 ½ tsk bikarbonat

•2 dl mörk sirap

Gör så här:



1.Sätt ugnen på 175 grader.

2.Blanda ihop allt torrt i en bunke, nötterna kan grovhackas eller användas hela.

3.Blanda ihop filmjölk med bikarbonat och sirap.

4.Tillsätt mjölblandningen och rör mkt försiktigt till en jämn tjock smet.

5.Smörj 2 1 ½ iters formar väl, fyll på smeten och strö över pumpakärnor eller linfrö.

6.Grädda i nedre delen 1½ timme.

7.Täck med folie om de blir för mörka.

8.Stjälp upp bröden på galler o låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar