söndag 28 mars 2010

Hederlig kotlettrad med hetsöta morötter

Klassisk helstekt kotlettrad går alltid hem hos oss.

Jag steker alltid köttet i stekpåse, blir riktigt bra!

Serverades med kokt potatis, majs, ättiksgurka, sambal-morötter och gudasås!

Sambalmorötter
500 g morötter
smör
1 msk farinsocker
1 tsk (eller 2..) sambal oelek
salt & peppar

Skala och klyfta morötterna. Låt dem koka upp i vatten och ta genast av (så de inte blir mjuka!). Stek i smör tills de fått en fin gyllene färg, efter en stund tillsätter du sambal oeleken. Precis innan servering lägger du i socker, salt och peppar och steker tills morötterna karamelliserats. Mumma!

Gudasås

1 kaffegrädde
1 msk maizena
smör
Bongs Kalvfond
ALL steksky från stekpåsen OCH från grundstekningen av köttet
Colorit

Blir riktigt gott med all saft från köttet! Såhär ska sås smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar