torsdag 5 november 2009

Skrämmande Halloween cupcakes

Våra grannar flyttade förra helgen. Jag passade på att baka lite mini cupcakes att buda dem på som avskedspresent ...

Mooouuhha

Det blev två olika sorter
En chokladcupcake med hallonmoussefyllning och chocolate fudge frosting
och en vaniljcupcake med äpple & kanel fylling och swizz meringue frosting.

Recept enligt nedan:

Mörk Choklad Tryffel Cupcakes
Ingredienser:
CUPCAKE (ca 24 st)

- 6 dl mjöl
- 2 dl kakao
- 5 dl socker
- 3 1/2 tsk bikarbonat
- 1 1/4 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg + 1 äggula
- 2 dl mjölk
- 1dl + 4 msk olja
- 1,5 dl varmt vatten
Gör så här:
• Sätt ugnen på 175 grader.
• Sikta ihop alla torra ingredienser (mjöl, kakao, socker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, salt) i en stor skål.
• Vispa i äggen (+ äggulan), mjölk, olja, och vatten i den stora skålen med alla torra ingredienser. Rör om tills allt blandats väl.
• Fyll varje form till 2/3 och grädda i ca 20 min (tills tandpetaren du sticker i mitten kommer ut torr). Låt svalna.
• Fyll de svala muffinsen med hallonmousse


Chocolate Fudge Frosting
Ingredienser
(räcker till ca 6 cupcakes)

3,5 dl florsocker
1,8 dl siktad kakao
1,2 dl rumstemperat smör
2 msk starkt bryggt kaffe
1 msk mjölk
1 nypa salt

Instruktioner

Rör ihop alla ingredienser tillsammans (visp eller matberedare).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar