fredag 17 februari 2012

Italienska köttbullar a'la Maggie

Sjukt bra alternativ på klassiska köttbullar. Dundergott!!

1 kg nötfärs


ströbröd + mjölk

2 dl riven parmesan

Nästan en hel kruka färsk basilika (finhackad)

3 vitlöksklyftor (pressade)

Rivet skal av 1 hel citron

litta kalvfond

salt + svartpeppar



lägg ströbrödet i blöt i mjölken, riv i parmesanen, låt stå en liten stund.

I med nötfärsen på med basilika, vitlök, citrom, fond och kryddor.

Knåda ihop allt till en ljuvlig deg. Låt stå medans du preppar tomatsåsen.



Tomatsås:



1 stor finhackad lök

3-4 finhackade vitlöksklyftor

1 pkt fryst basilika

tomatpure

2 pkt krossade tomater

vatten

citronsaft

grönsaksbuljong

salt, peppar



Hetta upp olja i stor kastrull, häll i lök, vitlök, basilika + tomatpure och svetta till det så du känner den fina doften.

Häll sen på de krossade tomaterna + vatten

krydda på med buljong, salt + peppar och citronsaft.

Låt detta puttra på medans du börjar rulla köttbullarna.



Sen e det bara att steka på köttbullarna så de får fin färg.

När alla bullar e stekta så lägger du i dem i tomatsåsen och låter dem småputtra i en halvtimme, 45 min....



Till denna underbara rätt serverar du färsk tagliatelle med citronsmak, och toppa med färsk basilika....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar