Vi bjöd på morot & apelsin soppa med västerbottentoast till förrätt, Chicken Korma till varmrätt och glass till efterrätt.
Morot & Apelsin soppa
4 portioner
1 gul lök
1-2 msk smör
800 g morötter
200 g potatis
1 1/2 dl torrt vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
saft av 2 apelsiner
citronpeppar
2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
salt & peppar
Hacka och fräs löken mjuk i smöret. Skala morötter och potatis, skär i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt vin, vatten, buljong, apelsinsaft och lite citronpeppar.
Koka på medelvärme till morötter och potatis är mjuka, cirka 15 minuter. Tillsätt sambal oelek och mixa sedan soppan slät. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt creme fraiche, salt & peppar. Låt koka någon minut. Servera med en liten klick creme fraiche.
Recept på min Chicken Korma hittar du här
Pojkarna åt hederlig vaniljglass i pimpad strut till efterrätt
Vi vuxna åt tre kulor glass: Ben & Jerry's New York Super Fudge Chunk, Wienernougat doppad i hackade hasselnötter och Rocky Road med Odense's choklasås
Glassen ser helt otroligt god ut!! Fin blogg!! /Karin
SvaraRaderaDet ser himla gott ut! Får nog testa den där soppan nån gång, den lät spännande :D
SvaraRaderasv: Visst längtar man!
SvaraRadera