måndag 29 mars 2010

Bröllopscupcakes med frosting

Jag fick äran att i höstas baka min bror och hans fru's bröllopscupcakes.. Givetvis tog man jobbet på största allvar och provbakade nog igenom 40 olika cupcakes innan vi kom fram till den slutgiltiga... så här följer receptet på dessa...

Mörk Choklad Tryffel Cupcakes med hallonfyllning & Chocolate Fudge Frosting


Mörk Choklad Tryffel Cupcakes

Ingredienser:

CUPCAKE (ca 24 st)

- 6 dl mjöl

- 2 dl kakao

- 5 dl socker

- 3 1/2 tsk bikarbonat

- 1 1/4 tsk bakpulver

- 1 tsk salt

- 2 tsk vaniljsocker

- 2 ägg + 1 äggula

- 2 dl mjölk

- 1dl + 4 msk olja

- 1,5 dl varmt vatten

Gör så här:

• Sätt ugnen på 175 grader.

• Sikta ihop alla torra ingredienser (mjöl, kakao, socker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, salt) i en stor skål.

• Vispa i äggen (+ äggulan), mjölk, olja, och vatten i den stora skålen med alla torra ingredienser. Rör om tills allt blandats väl.

• Fyll varje form till 2/3 och grädda i ca 20 min (tills tandpetaren du sticker i mitten kommer ut torr). Låt svalna.

• Fyll de svala muffinsen med hallonmousse



Chocolate Fudge Frosting

Ingredienser

(räcker till ca 6 cupcakes)



3,5 dl florsocker

1,8 dl siktad kakao

1,2 dl rumstemperat smör

2 msk starkt bryggt kaffe

1 msk mjölk

1 nypa salt



Instruktioner



Rör ihop alla ingredienser tillsammans (visp eller matberedare).







2 kommentarer:

  1. WOW!! Mäkta imponerad, du e ju grym!!
    Hmmmm.....tar du beställningar??
    Kram
    Fin blogg!!

    SvaraRadera
  2. hade kunnat leva på enbart dessa cupcakes!
    ///H.O.P

    SvaraRadera