Mörk Choklad Tryffel Cupcakes med hallonfyllning & Chocolate Fudge Frosting
Mörk Choklad Tryffel Cupcakes
Ingredienser:
CUPCAKE (ca 24 st)
- 6 dl mjöl
- 2 dl kakao
- 5 dl socker
- 3 1/2 tsk bikarbonat
- 1 1/4 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg + 1 äggula
- 2 dl mjölk
- 1dl + 4 msk olja
- 1,5 dl varmt vatten
Gör så här:
• Sätt ugnen på 175 grader.
• Sikta ihop alla torra ingredienser (mjöl, kakao, socker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, salt) i en stor skål.
• Vispa i äggen (+ äggulan), mjölk, olja, och vatten i den stora skålen med alla torra ingredienser. Rör om tills allt blandats väl.
• Fyll varje form till 2/3 och grädda i ca 20 min (tills tandpetaren du sticker i mitten kommer ut torr). Låt svalna.
• Fyll de svala muffinsen med hallonmousse
Chocolate Fudge Frosting
Ingredienser
(räcker till ca 6 cupcakes)
3,5 dl florsocker
1,8 dl siktad kakao
1,2 dl rumstemperat smör
2 msk starkt bryggt kaffe
1 msk mjölk
1 nypa salt
Instruktioner
Rör ihop alla ingredienser tillsammans (visp eller matberedare).
WOW!! Mäkta imponerad, du e ju grym!!
SvaraRaderaHmmmm.....tar du beställningar??
Kram
Fin blogg!!
hade kunnat leva på enbart dessa cupcakes!
SvaraRadera///H.O.P