Klassisk helstekt kotlettrad går alltid hem hos oss.
Jag steker alltid köttet i stekpåse, blir riktigt bra!
Serverades med kokt potatis, majs, ättiksgurka, sambal-morötter och gudasås!
Sambalmorötter
500 g morötter
smör
1 msk farinsocker
1 tsk (eller 2..) sambal oelek
salt & peppar
Skala och klyfta morötterna. Låt dem koka upp i vatten och ta genast av (så de inte blir mjuka!). Stek i smör tills de fått en fin gyllene färg, efter en stund tillsätter du sambal oeleken. Precis innan servering lägger du i socker, salt och peppar och steker tills morötterna karamelliserats. Mumma!
Gudasås
1 kaffegrädde
1 msk maizena
smör
Bongs Kalvfond
ALL steksky från stekpåsen OCH från grundstekningen av köttet
Colorit
Blir riktigt gott med all saft från köttet! Såhär ska sås smaka!
söndag 28 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar