söndag 31 januari 2010

Stir Fried Chicken med cashewnötter

Hemkomna efter en underbar helg hos bästa bror & svägerska.
Igår käkade vi denna underbara rätt - väl värd att testa!

4 personer

1kg kycklingfilé
4 påsar cashewnötter
3-4 torkade chili (ca i kaffekopp)
2-3 färska chili
4 små gula lökar
2 msk hackad vitlök
3 påsar salladslök

Tempuramjöl (obs! mjöl inte mix)
ca 1 msk salt

4 msk fisksås
2 msk thaisoya
8 tsk palmsocker
8 msk tamarindjuice (alt 1/2 tsk tamarindpaste)
5 dl hönsbuljong (1 tärning, 5 dl vatten)


Skiva kycklinfilén fint. Panera den i mjölet blandat med saltet. Ställ i kylen=mer krispigt!
Fritera sedan filén i matolja, några åt gången så de blir krispiga och fina. Ta av och lägg i en ugnsform.





Häll av det mesta av oljan från woken (ca 5 msk olja), lägg i cashewnötterna, stek dem i ca 1 minut. Häll sedan i lök, torkad chili, färsk chili och hackad vitlök. Späd  med buljong i omgångar.



Häll sedan i fisksås, soya, palmsocker, tamarindjuice/paste. Häll till sist i salladslöken och ta av från värmen. Servera med kycklingen och ris.
Lovely!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar