lördag 16 januari 2010

Min version på Chicken Korma

Blev så vansinnigt sugen på Chicken Korma efter att ha läst Vickans recept..
Lånade hennes och moddade det en del efter egen smak

1 1/2 kg kycklingfiléer + smör
2 stora gula lökar
6 klyftor vitlök
1 dl riven färsk ingefära
1 msk kycklingfond
1/2 dl matolja
1 tsk mald kanel
1 tsk mald koriander
2 tsk gurkmeja
3 tsk mald spiskummin
2 tsk mald kardemumma
1 tsk cayennepeppar
3 dl turkisk yoghurt
2 dl kaffegrädde
2 dl kokosmjölk (ev mer att späda med)
3 msk citronsaft
3 msk socker
1 tsk salt
Cashewnötter








Skär kycklingen i lite större bitar och bryn dem runt om i stekpanna. Stek löken genomskinlig. Häll oljan i en kastrull/gryta och häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund, tillsätt efter en stund vitlöken.Riv ingefäran och tillsätt detta tillsammans med löken i grytan.

Tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk. Häll i fond, tillsätt citronsaft och socker. Lägg i kycklingbitarna och låt koka 20 minuter cirka.
Servera med gräddfil, ris och cashwenötter. Nästa gång vi äter detta kommer jag servera naanbröd till också!

2 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut, och så mycket gott som är i. Kyckling är aldrig fel.

    SvaraRadera