söndag 3 juni 2012

Fluffig polkapaj med chokladsås och favorit i repris

.. Efterrätten på kalaset blev nedan.. Fantastiskt gott!
Receptet på polkapajen kommer från kokboken 'Vinterns Söta'

Frusen fluffig polkagrispaj




Pajdeg:

20 småkakor med smak av choklad

2 msk kakao

25 g smält smör

Polkafluff:

5 dl vispgrädde

1 burk marshmallowfluff

några droppar pepparmyntsolja

några droppar röd karamellfärg

1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås:

125 g mörk choklad

75 g smör

½ dl strösocker

½ dl sirap

1 nypa salt

½ dl vatten



Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ i frysen.


















Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff (det ska bli lite klumpigt, rör inte ut fluffet helt!) och några droppar pepparmyntsolja efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.























Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner den i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.



Ta resterande krämoch blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.



Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den i 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.



Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.



Servera såsen varm eller kall till pajen


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Receptet på kakan nedan finner du här
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar