torsdag 8 mars 2012

Världens godaste kladdkaka med nougattäcke!

Denna slår ALLA kladdkakor jag någonsin ätit

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 mörk choklad (minst 70%)
kokos till formen
Cirka 100 g Odense Nougat

Sätt ugnen på 175 grader
Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos
Smält smöret
Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp
Vispa ned mjöl, kakao, vaniljsocker och salt
Tillsätt det smälta smöret och blanda väl
Krossa den mörka chokladen och blanda ned i smeten
Häll smeten i formen och grädda 15-18 minuter beroende på din ugns effekt. Jag har min inne i 13 minuter och svägerskan i 19 minuter... så passa den väl för kladdigt resultat! Den SKA vara kladdig i mitten!
Ta ut kakan och låt svalna i fem minuter innan du hyvlar över nougaten. Nougaten smälter och när den stelnat är kakan färdig att serveras. Servera med grädde eller glass!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar