Sjukt bra alternativ på klassiska köttbullar. Dundergott!!
1 kg nötfärs
ströbröd + mjölk
2 dl riven parmesan
Nästan en hel kruka färsk basilika (finhackad)
3 vitlöksklyftor (pressade)
Rivet skal av 1 hel citron
litta kalvfond
salt + svartpeppar
lägg ströbrödet i blöt i mjölken, riv i parmesanen, låt stå en liten stund.
I med nötfärsen på med basilika, vitlök, citrom, fond och kryddor.
Knåda ihop allt till en ljuvlig deg. Låt stå medans du preppar tomatsåsen.
Tomatsås:
1 stor finhackad lök
3-4 finhackade vitlöksklyftor
1 pkt fryst basilika
tomatpure
2 pkt krossade tomater
vatten
citronsaft
grönsaksbuljong
salt, peppar
Hetta upp olja i stor kastrull, häll i lök, vitlök, basilika + tomatpure och svetta till det så du känner den fina doften.
Häll sen på de krossade tomaterna + vatten
krydda på med buljong, salt + peppar och citronsaft.
Låt detta puttra på medans du börjar rulla köttbullarna.
Sen e det bara att steka på köttbullarna så de får fin färg.
När alla bullar e stekta så lägger du i dem i tomatsåsen och låter dem småputtra i en halvtimme, 45 min....
Till denna underbara rätt serverar du färsk tagliatelle med citronsmak, och toppa med färsk basilika....
fredag 17 februari 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar