fredag 15 oktober 2010

Thaigryta

Underbar rätt! Gott med både kyckling och fisk. Denna gången blev det med kyckling!

4 kycklingfiléer
8 msk olja
6 vitlöksklyftor
6 msk chilisås
3 tsk färskriven ingefära
1 burk svamp
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
1 burk kokosmjölk
3 dl kaffegrädde
salt & svartpeppar
1 msk röd currypaste

Börja med att blanda ingredienserna till marinaden: olja, pressade vitlöksklyftor, chilisås, ingefära, salt & peppar. Lägg i strimlad kyckling och vila i minst 2 timmar i kyl.
Stek strimlad lök tills den blir mjuk, ta bort från järnet och häll ned kycklingen OCH marinaden. Låt steka tills kycklingen fått yta Tillsätt övriga kryddor och grönsaker och låt steka tillsammans i 5 minuter. Häll på kokosmjöljk och grädde.
Servera med ris & sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar