torsdag 5 augusti 2010

Stinging köttfärspaj

Paj! Har blivit lite så där halvt 'hooked' på paj igen... Mumma!

Testade att göra en annan variant på köttfärspaj i dagarna, mest för att variera mig. Gott blev det!

Pajdeg:
100 g smör
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
Flingsalt

Arbeta till en jämn deg. Låt vila i kyl innan du trycker ut den i en pajform. Förgrädda skalet i 15 minuter på 200 grader.

Fyllning

500g nötfärs
2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, rivna
4 msk Mutti's trippelkoncentrerade tomatpuré
1 burk Mutti's krossade tomater

2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
2 tsk paprikapulver
Salt efter smak och tycke
Majs
Färsk, stekt svamp
Oliver (gröna helst!)

Fräs samman alla ingredienser och lägg i det förgräddade pajskalet.
Skiva tomater och lägg överst, gratinera med god ost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar