torsdag 5 augusti 2010

Bästaste Cannelonin!

Canneloni tillhör favoriterna. Kan varieras i oändlighet. Sist blev det en vegetarisk variant med keso, jalapenos och annat gott.

Du behöver

Tomatsås:
2 burkar Mutti's krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 nypa socker
1 tsk salt
Svartpeppar efter smak och tycke
Färsk basilika i mängder

Finhacka löken och bryn den på låg värme tills den blivit alldeles glansig. Höj temperaturen och tillsätt två klyftor pressad vitlök. Låt bryna en halv minut. Slå över tomater och kryddot och låt småputtra cirka en halvtimme.

Canneloni
1 paket färska lasagneplattor
1 stor burk keso (naturell tycker jag bäst om)
5 soltorkade tomater i olja (gärna Ridderhjelms...)
4 färska tomater, endast köttet, inte kärnorna
Majs
Jalapenos på burk efter smak
Salt & Peppar
Basilika

Blanda röran till Cannelonina och rulla in i lasagneplattorna till finfina rullar.

Lägg tomatsås i botten på en eldfast form. Lägg på Cannelonin och täck med tomatsås och god riven ost.
Gratinera i ugn, 175 grader i cirka en kvart.
Gott att servera med sallad & gräddfil!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar