lördag 3 april 2010

Försvinnande goda hallongrottor

Småkakor är ändå det godast i kakväg - enligt mig. På senare år har hallongrottorna blivit mina favoriter (tillsammans med en del andra med ;-) )

Cirka 20 st
4½ dl vetemjöl

1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)

Fyllning
1 dl fast hallonsylt



Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare.
Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera. Forma degen till valnötsstora bollar. Sätt ugnen på 200°C.
Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar