tisdag 10 november 2009

Mustig Chili con Carne

Bjöd på en riktigt god Chili i lördags, klassisk, men urgod!

Denna innehöll:

800 g nötfärs
1 burk stora vita bönor
1 burk kidneybönor
1 spansk peppar
4 paprikor i blandade färger
4 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
2 msk kalvfond
tomatpuré
3 burkar MUTTI's krossade tomater
kryddor efter smak, jag hade lite cayenne, nymald svartpeppar, salt o paprikapulver

Bryn löken mjuk, tillsätt vitlök. Ta bort från pannan och stek färsen klar. Lägg tillbaka löken och tillsätt tomatpuré. Häll i de krossade tomaterna, fonden och spansk peppar. Låt sjuda i minst 1 timme. Tillsätt sedan paprika och bönor. Koka i 5 minuter (jag gillar tuggmotstånd på paprikan)


Servera med ris, en god sallad, gräddfil och ett gott bröd.

Gott, mustigt och alltid rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar