tisdag 27 oktober 2009

Thaitorsk med råris och tomatsalsa på körsbärstomater

Glömde ta bild på kvällens rätt. Attans! Men god var den så givetvis kommer receptet nedan!
M fiskar ganska mycket så vår frys är ofta fylld till bredden med torskfilé. Bestämde mig för att testa en ny rätt ikväll. Mumma!

Torskfilé
5 cm färsk ingefära, skuren i tunna stavar
1 färsk chili
2 vitlöksklyftor, skivade
1 burk kokosmjölk
1 msk röd chilipaste

Fräs vitlöken mjuk, tillsätt chilipaste, strimlad chili och ingefära. Häll på kokosmjölken och lägg i torsken. Koka tills fisken är klar.

Tomatsalsa
1 ask körsbärstomater
1 klyfta vitlök
olivolja
juice av 1/2 lime
salt & nymald svartpeppar

Koka upp vatten och lägg ned tomaterna i cirka 20 sekunder (så att de blir lite mjuka och skalet lossnar lite). Blanda samma med pressad vitlök, limejuice, olivolja, salt & peppar.

Servera thaitorsken och salsan med råris
Voilá! Denna rätt kommer lätt att göras igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar